Kurumsal
Tarihçe

ARI RAFİNE ve YAĞ SANAYİ A.Ş, 1972 yılında 100% yerli sermaye ile kurulmuş ve bugüne kadar faaliyetine aralıksız devam etmiştir. Başlangıçta 10 ton / gün rafine yemeklik yağ üretimi kapasitesiyle kurulan ve faaliyete geçen şirketimiz, 1975 yılından sonra hamyağ İhtiyacını kendisinin karşılaması amacıyla tohum kırma ünitesi de kurmuş ve bugüne kadar istikrarlı bir şekilde yatırımlarını devam ettirerek entegre tesis olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Nihayet bugün, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesindeki 2.nci Entegre Hamyağ ve Rafinasyon tesisiyle, Yağlı Tohum Kırma kapasitesini 170.000 / ton yıl,  Yemeklik Rafine Yağ kapasitesini de 50.000 ton / yıl olarak arttırarak, 240 kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

1972’den günümüze “ ARI ” markasıyla iç ve dış piyasaya sunduğumuz yemeklik sıvı yağların haricinde, “ SUN ” markasıyla ürettiği Soyulmuş Ayçiçeğini, Avrupa fırın ve pasta endüstrisinin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Özellikle Dünya ve Türkiye ekonomisinde son yıllarda görülen daralmaya rağmen, rekabetin yüksek ve karlılığın çok düşük olduğu sıvı yağ sektöründe  büyük bir gelişme göstererek, İstanbul Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Türkiye nin En Büyük 500 Şirketi sıralamasındaki yeri son 5 yıldır artan grafikle, 2005 yılında 459. sıra olmuştur. Ayrıca firmamız, Milliyet Business ın 2003 yılında yaptığı, 1997 - 2002 dönemi Türkiye nin tüm sektörler dahil En Hızlı Büyüyen Firmaları sıralamasında, 1997-2002 dönemi % 89 luk büyüme ile Türkiye de 4. olmuştur.

Tarihçe
Vizyon
Yönetim
Diğer Haberler