Ana Yemekler
Çay Saati
Çorbalar
Diyet Yemekleri
İçecekler
Kompostolar ve Reçeller
Makarna ve Pilavlar
Mezeler ve Soslar
Salatalar ve Turşular
Tatlılar
Vejetaryen Yemekleri
Pilavınızı tekrar ısıtırken,
Soğan soyarken gözlerinizin
Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp
Süte biraz karbonat atarsanız hem
Tüm Pratik Bilgiler
gazpacho
Damla Çikolatalı Kek
Avokado Salatası
Bademli Mantarlı Pilav
Şeftali Kokteyli
Bildiğiniz tarifleri bize gönderin yayınlayalım.
Sizin Tarifleriniz
 
 
Yemek Tarifleri / Tarifi Detayı
Brokoli Çorbası
  4            50 dk

Malzeme

1 Adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı ARI sıvıyağ
250 gr brokoli
1 Adet orta boy haşlanmış havuç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
Tuz, su


Yapılışı

  • Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın.
  • Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin.
  • 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
  • Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin.
  • Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın.
  • Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.



Bize bu tarifi ulaştıran Sn. ARI YAĞ teşekkür ederiz...
Arkadaşıma Gönder
Adınız Soyadınız     Arkadaşınızın E-maili    
Bu sayfayı arkadaşınıza göndermek arkadaşınızın e-posta adresini yazınız.
Diğer Tarifler (Son 8)